Kategoriat
Uutiset

Master Class – että mitä?

Master Class tasting tilaisuudet pidetään pääosin upean Tampereen Vinotequen tiloissa. Vinoteekin kellarin sijainti on reilut 500 metriä Olympia-korttelista Kuninkaankadulla, numerossa 13. www.vinoteekki.com

Vinoteekissa on puitteet, jossa ammattilaisten vetämänä päästään oikeaan tunnelmaan. Ohjatun Master Classin jälkeen on hyvä haukata hetki happea kun kävelee itse tapahtumapaikalle maistelemaan lisää viinejä sekä vaihtamaan mielipiteitä läsnäolevien viinintekijöiden kanssa.

Tilaisuudet ovat kaikki englanninkielisiä, ellei toisin mainita. Mutta on hyvä muistaa että paikalla on nuoria tänä keväänä opintojaan lopettelevia, tulevia alan huippuja Tampereen ammattikorkeakoulusta. He ovat avuliaita mikäli kielitaito on päässyt ruostumaan. Ja onhan sekin todettu että kielitaito paranee muutaman maistellun viinin jälkeen.

Master Class tilaisuuksia on lukuisia ja tässä hieman alkumakua :

1. Flavours and Colours of Magna Grecia

  • Basilikatan alueen aitous, puhtaus, perinne
  • Tämän tastingin vetäjänä kokenut nuori sommerlier Antonio Vestit
–> Hän on ehtinyt työskennellä Alain Ducasses Dorchester Collection ravintolassa, Lontoon Zafferano Ravintolassa ja nyt useamman vuoden Tenute Iacovazzon kellarimestarina

2. Kuka on lentävä viinintekijä ?

Hän on henkilö joka konsultoi ja auttaa viinitiloja tuottamaan erinomaisen hyvää viiniä, joka puolestaan maistuu suurelle asiakaskunnalle kaikkialla maailmassa. Hän ei ole tekemisissä ainoastaan kotiseutunsa viinitilojen kanssa vaan eri maakunnissa ja hyvin usein myös monessakin eri maassa.

Italialainen Andrea Paoletti Toskanasta on yksi tällainen.

Andrean Paolettin CV:stä voi todeta hänen olleen erityisen suuri vaikuttaja Tignanellon ja Ornellaian menestykseen saattamisessa !

Isola e Olena, Valdicava ja lukuisat muut tilat saavat kiittää häntä laadukkaasta opastamisesta viininviljelyn ja viinintekemisen saralla.

Tampereella Andrea Paoletti maistattaa puolentusinaa erilaista tekemäänsä viiniä ja juontaa yhden huikeista Master Class tilaisuuksista.

www.vinoteekki.com